Jens Kromann

Velkommen til min bridgeside

Langfarvetrialbid let revideret

Skrevet af Jens U Kromann
31 Jul 2017
Langfarvetrialbid let revideret


Jeg har revideret opslaget om Langfarvetrialbids. Da jeg lærte bridge for mange år siden var det gængs lærdom, at ny farve på tretrinnet efter at der var fundet fit i en majorfarve, var et langfarvetrialbid, der spurgte makker om han kunne dække nogle tabere i den den meldte farve. Det betød, at hvis man i stedet meldte således:

1   -   2
3

så var det spærrende og ikke opfordrende.

Jeg er kommet i tvivl om det nu er den mest begavede måde at bruge 3 i majorfarven på. Jeg er nogle gange havnet i 4 eller 4 med en trumffarve som B9862 overfor T753, og det er sjældent en succes! Så mit forslag er at bruge 3 i majorfarven som et trialbid i trumf.

Under alle omstændigheder vil det være en undtagelse, at modstanderne først efter 1M  -  2M overvejer at blande sig i meldingerne; har de til en indmelding vil den nok komme før meldingerne er nået så langt. Så spærreeffekten er begrænset.

Den niende trumf er guld værd

Skrevet af Jens U Kromann
06 Jul 2017
Den niende trumf er guld værd

Det er ikke ualmindeligt at springstøtte i major til tretrinnet på en treferve og 10-12 point. Det er ofte uheldigt. Modstanderne kan for let fjerne trumferne på bordet (den korte hånd) så spilfører ikke kan nå at få de nødvendige trumfninger. Jeg har skrevet lidt mere om emnet under opslaget Den niende trumf er guld værd